Geld mislopen

Mislukte incasso komt grote loterij goed uit

De kans is enorm klein dat de hoofdprijs op jouw lot valt. Gebeurd dit wel, dan ben je natuurlijk onwijs blij! Tenzij…de incasso niet is gelukt en de loterij niet verplicht is jou ook maar een cent uit te betalen.

Neeeee!

Dit overkwam een man met 4 loten bij de Postcodeloterij. Op het moment van afschrijving stond er te weinig geld op zijn rekening waardoor de incasso niet is gelukt. Uitgerekend die maand vielen er miljoenen op zijn loten.

Aanklagen!

Logisch, we zouden het allemaal doen, ging de man naar de rechter en klaagde de Nationale Postcodeloterij aan. Hij eiste zijn 2 miljoen! Wat deed de rechter? Ze gaven hem geen gelijk. Het is de verantwoordelijkheid van de mensen zelf om voldoende geld op de rekening te hebben.

Door de wet goed ingedekt

De man zegt dat er genoeg geld op zijn rekening stond om in elk geval 2 van de 4 loten mee te kunnen betalen. Daarnaast vond hij dat de Postcodeloterij het gewoon nog een keer had kunnen proberen. De loterij is na een mislukte afschrijving echter niet verplicht nog een poging te doen. Het is hier wel vrij in, maar niet verplicht. Indien het niet gebeurd, is de loterij ook niet verplicht een eventueel gewin uit te keren omdat wettelijk gezien er niet meegedaan is aan de trekking.

De proceskosten van 10.000 euro zijn, als rotte kers op het lege gebaksbordje, wél voor de man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *