Roulette tactieken

Er zijn ontzettend veel roulette tactieken waarmee je jouw kans op winst bij roulette kunt verhogen. Deze tactieken zijn te gebruiken bij zowel echte als online roulette. Roulette biedt veel mogelijkheden om je strategie aan te passen op het spelverloop en biedt tactieken voor speler met een groot en klein budget.

D’Alembert Systeem

Het D’Alembert systeem is één van de meest bekende roulettetactieken. Het uitgangspunt bij deze strategie is dat ieder nummer evenveel kans heeft om te vallen. Statistisch gezien valt (over de lange termijn) ieder nummer dus even vaak. Door je inzet te verhogen na verlies en je inzet te verlagen na winst kun je deze statistische waarschijnlijkheid in je voordeel laten werken.

Ascot Systeem

Het Ascot systeem maakt gebruik van alle ‘even money’ bets, de inzetten waarmee je op ongeveer 50% van de nummers van het wiel inzet en waarmee je 1 keer je inzet terug wint. Je zet in op zwart of rood, even of oneven, low of high. Je maakt bij deze strategie gebruik van een getallenreeks die je zelf opstelt. Je maakt een reeks met een oneven aantal cijfers en begint bij het middelste getal van de rij: dat is de hoeveelheid chips of geld voor je eerste inzet. Als je wint, ga je 1 getal verder in de rij, maar als je verliest ga je 1 getal terug. Deze strategie zorgt ervoor dat je nooit teveel geld in 1 beurt kunt verliezen, waardoor je dus een flinke poos vooruit kunt met je speelgeld.

 

De Fibonacci Strategie

Een andere zeer populaire roulette strategie is het Fibonacci systeem. Ook hier maak je gebruik van een getallenreeks om je inzet te bepalen. De getallenrij van Fibonacci telt voor het volgende cijfer de twee voorgaande cijfers bij elkaar op en verloopt dus als volgt: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89. Je begint hier niet in het midden, maar aan het begin van de getallenrij. De 1 staat dan bijvoorbeeld voor 10 euro. Als je verliest, ga je door naar de volgende 1, dus weer 10 euro. Als je dan weer verliest ga je door naar de 2 en zet je dus 20 euro in, enzovoort. Win je? Ga dan twee stappen terug in de rij.

Redbet strategie

Bij de Redbet strategie (de naam zegt het al) draait het allemaal om inzetten op rood. Je moet voor deze strategie een stevig speelbudget hebben. Je plaatst je eerste inzet op rood. Bij winst ga je hiermee verder. Bij verlies verdubbel je je inzet op rood en plaats je een inzet op zwart. Win je dan? Dan ga je terug naar een enkele inzet op rood. Verlies je echter nog een keer, dan verdubbel je de huidige inzet op rood nogmaals en zet je nogmaals een enkele inzet op zwart.

Het burenspel

Het burenspel is geen strategie waarmee je je inzet per beurt aanpast, zoals de strategieën hierboven, maar heeft betrekking op de nummers van het roulettewiel zelf. Soms heb je een sterk gevoel dat de kogel op een bepaald getal zal vallen. Je kunt er dan voor kiezen om alleen op dat getal in te zetten, maar dit brengt wel een bijzonder kleine winkans met zich mee, met daarbij dus het risico dat je je inzet verliest. Hiertegenover staat natuurlijk een hoge uitbetaling door het huis. Voor wie iets wil doen met zijn natuurlijke gevoel, maar het risico van inzetten op 1 cijfer te groot vindt, is het burenspel uitgevonden. Hierbij zet je op het geluksgetal van jouw gevoel in plus een aantal cijfers die aan dit getal grenzen. Zo dek je je in tegen het risico van verlies maar vergroot je je winsten door specifieker in te zetten dan bijvoorbeeld een ‘even money’ inzet.