Rouletteregels

De regels van roulette zijn snel en makkelijk te leren. Op deze pagina gaan we het hebben over de meest belangrijke regels van roulette en hoe je die snel onder de knie krijgt. Zo kun je snel beginnen met een professioneel spelletje roulette waarbij je een goede kans maakt op mooie winsten.

Doel van Roulette

Het doel van Roulette is simpel. Gok (letterlijk en figuurlijk) waar het balletje in het draaiende roulette wiel tot stilstand zal komen. Een roulettewiel is in 37 of 38 vakjes ingedeeld, afhankelijk van of je Frans of Amerikaans roulette speelt, die allen genummerd zijn tot en met het cijfer 37 of 38. Elk vakje is even groot en heeft dus een even grote kans om te vallen als ieder ander vakje. Jouw doel is om te voorspellen op welk getal de bal zal vallen nadat deze zijn momentum verliest en langzaam tot stilstand komt.
Natuurlijk zijn er verschillende manieren om je voorspelling meer kans van succes te geven. De meest gebruikelijke strategie is om op meerdere getallen tegelijk in te zetten, zodat je een grote winkans hebt. De mogelijkheden zijn in dit kader eindeloos.

Start en verloop van het spel

Het roulettespel start door plaats te nemen aan de roulettetafel of door de online game te openen indien je bij een online casino speelt. Je plaats vervolgens je inzet op het getal of de getallen waarvan jij denkt dat deze de komende ronde gaan vallen. De croupier of de online game kondigt vervolgens aan dat het plaatsen van inzetten gesloten is en laat het kogeltje los in het draaiende roulettewiel. Deze zal een aantal rondjes door het wiel draaien dankzij de snelheid waarmee het wiel draait, om vervolgens tot stilstand te komen in het uitverkoren vakje. Hierna weet je direct of je gewonnen hebt. Bij winst betaalt de croupier jouw winst uit in chips en bij verlies verdwijnen de door jou ingezette chips van tafel. Vervolgens gaat het spel door naar de volgende ronde en kun je opnieuw inzetten.

13-02-27-spielbank-wiesbaden-by-RalfR-093

Inzetmogelijkheden

Er zijn talloze inzetmogelijkheden bij roulette. De meeste winst behaal je met een succesvolle inzet op een enkel nummer, de zogenoemde straight bet. Maar zoals je wellicht begrijpt is de winkans bij zo’n inzet niet erg hoog. Als je het alleen bij straight bets houdt, ben je waarschijnlijk sneller door je speelgeld heen dan je lief is.

Daarom is het wellicht een beter idee om voor een bepaalde combinatie-inzet te kiezen. Denk hierbij aan combinaties van twee, drie of vier cijfers of zelfs de helft van het aantal cijfers. Hierbij kun je gebruik maken van bepaalde vooraf aangegeven combinatie-inzetten zoals een inzet op rood, zwart, even, oneven, hoge getallen, lage getallen of bepaalde kolommen op het speelveld. Bepaalde speciale getallen zoals de 0 hebben hun eigen vooraf aangegeven inzetcombinaties die ook wel het burenspel worden genoemd. Hierbij gaat het om een inzet op 0 en op de cijfers die op het roulettewiel direct aan de 0 grenzen.

Uitbetalingen

Een inzet op rood, zwart, even, oneven, 1-18 en 19-36 betaalt 1 keer je inzet uit. Je krijgt je inzet dan terug, plus een bedrag gelijk aan deze inzet. Inzetten op één derde van de cijfers betaalt 2 keer je inzet uit. Denk aan een inzet op 1-12, 13-24 of 25-36 of op een van de drie kolommen. Een succesvolle inzet op een blok van 6 nummers levert je 5 keer je inzet op. Een inzet op een hoek (4 nummers) betaalt 8x je inzet als winst uit en een inzet op een straat met 3 nummers levert 11 keer je inzet als winst op. Inzetten op 1 of 2 nummers is het meest risicovol, maar ook het meest lucratief: je wint dan respectievelijk 17 of 35 keer je inzet terug.