Nummer 7 brengt geluk!

Vaak zie je dat veel mensen iets hebben met het cijfer 7. Uit de statistieken van de Staatsloterij is gebleken dat de meeste Nederlanders dit cijfer als eindnummer willen, maar waarom is dit? Ook in het buitenland is 7 een veelgebruikt cijfer, denk aan: James Bond met codenaam 007 of het bekende frisdrankmerk 7-up.

Herkomst geluk van 7

Nummer 7 is eigenlijk vanaf oudsher al een ultiem geluksgetal. Bedenk maar eens: De wereld is in zeven dagen geschapen, er zijn zeven zonden, het Onze Vader bestaat uit zeven beden. Ook vanuit de Islam valt dit cijfer op: zeven hemelen, zeven poorten naar de hel, zeven rondes rond de Kaäba. Ook het Hindoeïsme is bekend met dit nummer: de zon heeft zeven stralen, er bestaan zeven heilige rivieren. Zo wordt dit cijfer al eeuwenlang in het bijzonder gesteld.

Onderzoek naar 7
Naast de religieuze insteek, schuilt er meer achter dit cijfer. Psychologen hebben ontdekt, dat je een voorkeur hebt voor een bepaald voorwerp/handeling wanneer je hier vaker mee in aanraking bent gekomen. Zo wordt je heel vaak geconfronteerd met dit getal in het dagelijks leven. Je hebt zeven continenten en zeven wereldwonderen. Doordat je dus vaak met ‘zeven’ in aanraking komt, blijft dit nummer een voorkeur houden.Vaak zie je ook, wanneer je gaat gokken, dat het cijfer 7 centraal staat. Zo zijn veel slots voorzien van ‘777’. En in veel spellen heeft dit cijfer een extra bonus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *