Waarom inzetten met minder dan 1 euro niet leuk is

Het is algemeen bekend dat je er als roulette speler tegenwoordig voor kan kiezen om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een spelletje low limit roulette. Bij deze vorm van roulette worden beperkte limieten gehanteerd waardoor het ook mogelijk wordt gemaakt om een zeer beperkte inzet per speelronde te plaatsen. Vaak kan een enkele inzet bij deze vorm van roulette dan ook reeds worden geplaatst vanaf amper 0,10 euro. Op het eerste zicht lijkt dit natuurlijk werkelijk fantastisch voor de beginnende speler, maar schijn bedriegt. Recente onderzoeken hebben immers aangetoond dat door bedragen in te zetten van minder dan 1 euro zomaar je slaagkans als speler aanzienlijk kan worden beperkt.

Als je bijv het burenspel speelt, kan je eigenlijk al niet fatsoenlijk inzetten. Dit omdat je hierbij al inzet op 5 nummers. Bij de meeste aanbieders kun je niet spelen voor 10 cent per nummer.

Drang naar winst te groot

Eén van de belangrijkste redenen die aan de basis liggen van bovenstaand gegeven gaat schuil in het feit dat spelers met een dergelijke, zeer beperkte inzet al snel nood zullen hebben aan een grotere winst. Dit kan er voor zorgen dat er op bepaalde ogenblikken (ongewild) meer risico’s genomen zullen worden met alle gevolgen van dien.

Wanneer je er bovendien altijd voor hebt gekozen om in te zetten met bijvoorbeeld 0,10 of 0,50 euro door middel van een roulette strategie mag je dit bedrag per definitie slechts wijzigen in functie van de strategie in kwestie. Stap je hier van af? In dat geval gaat de hogere winstkans automatisch verloren en kan het je zelfs als roulette speler zomaar opzadelen met een flink verlies. Opletten dus met het plaatsen van die kleine inzetten! Ze mogen dan misschien in eerste instantie wel interessant lijken, ze kunnen het spelplezier duidelijk ook aanzienlijk drukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *