Roulettefriends

Toen ik gisteravond met mijn vrienden roulette ging spelen

Gisteren was het zondag. Je kunt het dan niet al te laat maken, dus ik nodigde een paar vrienden uit om bij mij te komen eten. 2 Mannen en 1 leuke dame. Na het eten gingen we bij de tv zitten en flitsten we door de kanalen, op zoek naar een interessant programma om met zijn allen te gaan kijken. Toen we niets tegenkwamen pakte ik de afstandsbediening en zette de tv uit.

“Wat doe jij dan nu?”

Zeiden mijn vrienden in koor. Ze keken me verschrikt aan. Ik zei ze dat we eigenlijk best gek bezig zijn. Dan pakken we weer een keer een avond gezellig met elkaar, en dan gaan we tv zitten kijken. Ik zei, we gaan een spelletje spelen. Natuurlijk waren er meteen 2 die dat helemaal niks vonden. “Zet gewoon die tv weer aan joh” waarop ik reageerde door de afstandsbediening in mijn slaapkamer te verstoppen. Daar werd zo hard om gelachen dat toen ik terugkwam ze meteen weer in de lach schoten. Maar ik had iets bij me. al gauw keken ze als nieuwsgierige aapjes naar de spannende doos die ik in mijn handen had.

Uitpakken!

Alsof het kerstavond was. Ik legde de versierde doos neer op tafel. Ik had hem voor de gein even ingepakt met kerstpapier en er een strik omheen gedaan. Ik zei tegen de 2 vrienden die tv wouden blijven kijken of ze de doos wouden uitpakken. Jeroen en Stella, ze hebben een relatie met elkaar, maar zijn beide al jaren goede vrienden van me. Gretig begonnen ze het uit te pakken en Jeroen zag het als eerst en schreeuwde “Roulette!!” Waarop Stella meteen zei “Echt niet, dit is dat ene spel met dat wiel en dat balletje”. Weer begonnen we allemaal keihard te lachen hahaha!! “Inderdaad” zei een Joost, een andere vriend van mij. “Dat is roulette dus”. Stella dacht dat het spel een andere naam had, maar nu was dit voor haar tenminste ook duidelijk.

De eerste keer

Het mag duidelijk zijn, voor Stella was dit de eerste keer, maar gek genoeg voor Joost ook. Hij wist wel dat het spel die naam had, maar had het gewoon nog nooit gespeeld. Jeroen en ik wel, dus wij begonnen samen het spel gauw uit te leggen en ondertussen de chips aan iedereen te verdelen. “Oh kijk hoeveel van die dingen ik heb, ik vind het nu al leuk!” Zei Stella. Met wat gegrinnik links en rechts en allemaal een blij gezicht hadden we het spel op tafel klaargezet en alles simpel uitgelegd. Zoveel komt er ook niet bij kijken, het is vooral gewoon leuk om te doen, niets is er echt moeilijk aan. Plus we hielpen haar natuurlijk als ze wou inzetten.

Dan denk je dat je iemand kent

We waren een paar rondes verder en we wisselden elke ronde met wie het wiel mocht aandraaien en het balletje er in mocht gooien. De beurt was aan Joost. Maar hij gaf zo’n enorme draai aan het wiel dat Jeroen en ik elkaar al aankeken en probeerden ons lachen in te houden. Joost, in volle concentratie, gooit het balletje in het wiel, niet langs de zijkant, maar echt IN het wiel! Het balletje stuiterde 1 keer op het midden en daarna op het supersnel ronddraaiende wiel waardoor het keihard weggekaatst werd en door de woonkamer heen vloog!

Verrassing

Jeroen zei, ik gok tot nu toe elke keer goed, dus laat mij dat balletje maar even vinden. Ik heb geluk vandaag. Wij vermaken ons met ons drieën over de superdraai van Joost waarvan hij ons probeerde te overtuigen dat het ook zijn bedoeling was. Ineens hoor ik vanuit mijn slaapkamer een hard gelach en 3 seconden later springt ineens de tv aan! Jeroen komt teruglopen en vertelt ons lachend met tranen langs zijn ogen, dat het balletje bij de kast lag. En toen hij het balletje pakte, hij de afstandsbediening zag liggen, net achter de kast. Ook hier hebben we goed om gelachen en we hebben daarna nog een paar uur doorgespeeld.

Elkaar

Al met al zeker een geslaagde avond en roulette is absoluut voor herhaling vatbaar. Al zei Stella “Als we een paar keer geoefend hebben kunnen we ook een keer echt naar het casino toe!” Daar ben ik zelf al een paar keer geweest en zei dat we dat dan ook echt maar eens een keer moesten gaan doen. Want zo’n klein nep spelletje is leuk, maar in het echt is het natuurlijk veel en veel leuker! Het allermooiste? Niemand heeft meer om die tv gezeurd. Wat gezelligheid met elkaar al niet kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *